Mai nap: szombat, 16 febr. 2019
Itt Vagyok:     Címlap Kereskedelmi partnereink Buderus
Buderus PDF Nyomtatás E-mail
Írta: jadmin   
2011. január 21. péntek, 08:35A céget 1731-ben Lengyelországból emigrált evangélikusok alapították. Az eltelt 270 évben nagyon sok változás és átalakulás történt. 1897-ben indult meg saját szabadalom alapján az öntöttvas központi fűtési kazánok gyártása, s az elmúlt 112 évben a cég Európa egyik legnagyobb gyártójává vált. Időközben a globalizáció a Buderust sem kerülte el, 2003-tól a Buderus a Bosch csoport tagja. A tulajdonosi szerkezet változásával sok minden más is változott, köztük a piac is.

Míg mi ma is hiszünk az öntöttvasban, mint kazán-alapanyagban, addig a piac a falikazánok irányában fejlődött tovább. Fel kellett tehát vennünk a versenyt ezen a téren is, ahol a Buderusnak kevésbé voltak tradíciói. A 2008-as évben már több mint 1800 db kondenzációs falikazán értékesítésével a Buderus itt is felzárkózott a vezető márkák közé. Sőt…

Persze van azért más is a tarsolyban: acéllemez kazánok közel 20 MW-ig, szolár-technika, hőszivattyú, radiátor, gázmotor... De amit mindig hangsúlyozunk: kazánt csinálni sokan tudnak. Jó kazánt már kevesebben. Olyan, egymással nagyon gondosan összehangolt kazán-szabályozó-hőleadó rendszert, melynek minden eleme alaposan végiggondolt, már nagyon kevesen. Ha mindezen rendszerek a megújuló energiákat is tartalmazzák egy rendszeren belül, akár kazán – szolár optimalizációval… szinte egyedül maradunk.

Bővebben: www.buderus.hu

Módosítás dátuma: 2011. január 21. péntek, 10:28